30 Eylül 2013 Pazartesi

Demokratikleşme Paketi

Dersteydim, telefon çaldı, lise ve üniversiteden bir arkadaşım arıyordu. Meşgule mi alsam diye düşündüm bir an zira dersteydim. Ama araması için ilginç bir zamandı, önemli galiba deyip açtım. Arkadaş BEN DE DERSTEYİM deyince iyice şaşırdım. Derste niye telefon açsın ki? Demek ki çok önemli bir şey oldu!

Evet çok önemli bir şey olmuş, onu müjdelemek için aramış arkadaşım. "Başörtüsü yasağı kalktı" dedi. Seninle paylaşmak istedim. Sevinçler paylaşıldıkça çoğalır hesabı...

Sevindim elbet ama buruk olanından... Biz kaynadık arada dedim yine elimde olmadan. Benzer duyguları hissetmiştim KATSAYI PROBLEMİNİN ÇÖZÜLDÜĞÜNÜ DUYUNCA da. Dagha önce şöyle yazmıştım:

"Bu sabah radyoda duydum, katsayı sorunu kalkmış…….. “ÇOK ŞÜKÜR” dedim ilk duyduğumda, binlerce şükür.. Ama doyasıya sevinemedim. BURUK SEVİNÇ denilen bu olsa gerek… Bunu da bu gün öğrendim yaşayarak….

ÇOK GEÇ KALMIŞ BİR HABER bu benim için… Hem de çok!

( Lise arkadaşım Zülfiye ile ( ve diğerleriyle) çok bekledik bu haberi... Keşke şimdi onu arayıp müjdeyi versem... Ama ne değişir ki??? İkimizde üniversiteyi bitirdik, iş güç sahibi olduk, evlendik, çoluk çocuğa karıştık... Diyorum ya GEÇ KALMIŞ HABER diye...)

Ben lisede 3 sene boyunca bekledim bu haberi ama olmadı işte…

Tamam bunlar kaderdir, razıyızdır da…. Bunlar aynı zamanda ZULÜMdür, ADALETSİZLİKtir, KUL HAKKI YEMEKtir, insanların HAYATLARIYLA OYNAMAKtır!"

Yine de... Bu günleri gösteren Allah'a hamd olsun... Dünya hayatı kendisine yetersiz gelen, ahirete talip olanlara da selam olsun...